joi, 10 septembrie 2009

Întrebare

Cum comentaţi decizia preşedintelui Traian Băsescu de a participa în data de 30 august 2009 la Zilele Culturii Aromâne, organizate de Comunitatea Aromână din România, în detrimentul manifestării similare organizate de Fundaţia "Andrei Şaguna" şi Societatea de Cultură Macedo-Română?

4 comentarii:

Marius Filip spunea...

Motive electorale.

Traian Băsescu nu este mânat de considerente identitare, ci de intenţia de a stabili legături cu cât mai mulţi cetăţeni români cu drept de vot.

Emil Carageorge spunea...

Vina este si a organizatorilor, care nu au stiut sa promoveze un eveniment atat de important. Eu acum citesc prima data, pe blogul tau si ma minunez de multitudinea de somitati care au luat parte. Cat despre "Zilele" de la Stejaru, au avut farmecul si scopul lor. Base nu putea sa lipsesca din mijlocul prostimii, ca doar nu smulge voturi de la o mana de intelectuali care nu beau cu Gigi si nu se intalnesc cu Nuti...

Solovastru spunea...

Nu cred ca alegerea presedintelui are mare insemnatate si nici vreun inteles referitor la sustinerea acordata unei parti in această disputa identitara.El pur si simplu a ales din motive electorale evidente manifestarea cea mai bine mediatizata si cea mai frecventata de public pentru a se arata aoamenilor si a obtine voturi.
Referitor la organizatia care a organizat manifestarea unde a fost Băse , nu-i aprob chiar si numele mi se pare ciudat :comunitatea aromana din România .E absurd ca armânii sa se considere asa in patria lor culturala pentru ca România chiar daca nu este patria lor de origine este fara indoială patria lor culturala .Eu am o rude in Cogealac , Constanta si am fost acolo de multe ori si din cate am vazut acolo armânii nu se considera deloc minoritate in România.
Nu stiu in general cum se pozitioneaza aromânii fata de aceasta situatie dar din cate stiu petitia pentru recunoasterea ca minoritate a fost semnată doar de o mica parte a lor , in jur de 5000 de persoane.

Emil Carageorge spunea...

Orice organizatie a aromanilor din Romania este binevenita atata timp cat lupta pentru pastrarea traditiilor si a dialectului. Putini sunt cei care "gandesc minoritar".